Medio Kiadó

Hamvas Béla írói munkásságának földolgozása és kiadása, szellemi hagyományának értelmezése és terjesztése.

Következő olvasókörünk témája

az Unicornis c. esszékötet

Január 25., péntek, 18:00–20:00
1055 Szalay u. 2. (Hamvas Béla Alapítvány)

Az esemény Facebook oldala

A beszélgetésben segítségünkre lesz Palkovics Tibor, az életmű gondozója és Dr. Thiel Katalin filozófus.

A beszélgetést Katona Zsuzsa vezeti.

A rendezvény adomány alapú.

Legújabb kiadványaink

Hamvas Béla: Álarc és koszorú című új esszékötete, és A bor filozófiája eredeti, eddig kiadatlan szövegváltozata hangoskönyv formában

Palkovics Tiborral, a kötet szerkesztőjével, és Katona Zsuzsával, a hangoskönyv rendezőjével Máté Erika beszélgetett 2017 december 15-én az Írók Boltjában.

Álarc és koszorú

Az életműkiadás jelen kötetétől kezdődően – összesen négy köteten át – Hamvas Béla külön gyűjteménybe nem rendezett esszéit és tanulmányait, valamint előadásait és hozzászólásait adjuk közre. A kötetek fő gerincét azok az esszék képezik, amelyek egyfelől az 1930-as évektől kezdődően különböző társadalmi, kulturális és művészeti folyóiratokban, periodikákban és évkönyvekben jelentek meg, másfelől azok az írások, amelyeket az 1948-as elhallgattatását követő időkből kéz- vagy gépiratos formában a hagyaték őrzött meg.

A bor filozófiája

Hangoskönyv

A bor filozófiája eredeti, eddig írásban sem megjelent szövegváltozatából készült hangoskönyvet Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész tolmácsolta hangjátékszerű előadásban.

Következő események

Unicornis – Olvasókör

Január 25., péntek, 18:00–20:00 1055 Szalay u. 2. (Hamvas Béla Alapítvány) Januári olvasókörünk témája Hamvas Béla Unicornis című

A kiadó hírlevele

Értesüljön emailben a következő eseményekről és megjelenésekről!

   

   

Tekintse meg a Medio katalógusát